16°C weather icon

Dodjela nagrada za pobjednike natječaja Jezik moje matere

10.03.2011.

12.3.2011.

U povodu međunarodnoga Dana materinskog jezika te Dana hrvatskog jezika Grad Makarska i Gradska knjižnica Makarska raspisali su literarni natječaj na temu „Jezik moje matere“, čiji je rok istekao danas 11. ožujka 2011. Cilj je ovog natječaja potaknuti talentiranu djecu i mlade da se aktivno uključe u natjecanje te potaknuti svijest o važnosti jezika, jer: „jezikom izričemo sve svoje misli i osjećaje, jezik nam je prenio znanja i postignuća naših predaka, u jeziku će nas naslijediti naši potomci“ (D Brozović, Deset teza o hrvatskom jeziku).
Natjecateljske kategorije bile su podijeljene u tri kategorije:
• 7 – 13 godina,
• 13 – 19 godina,
• 19 + godina.

S obzirom da je natječaj bio, osim u lokalnim medijima i našoj službenoj stranici, objavljen i na stranicama Ministarstva kulture www.culturenet.hr, na natječaj su pristigli radovi iz cijele Hrvatske.
Dodjela nagrada pobjednicima, uz prigodni program, održat će se 17. ožujka 2011. u knjižnici makarske Srednje škole, s početkom u 12,20 sati. Svečani program i dodjelu nagrada uveličat će Folklorni ansambl iz Podgore. Žiri (u sastavu Željko Kuluz, Malvina Rafaneli, Ivna Talaja) dodijelit će nagrade za prva 3 mjesta u 3 kategorije natječaja. Ovom prigodom Grad Makarska knjižnici Srednje škole donirat će knjige Croatica - Hrvatska književnost u 100 knjiga.

makarska logo