2°C weather icon

Dobre vijesti iz Ministarstva kulture

20.10.2008.

21.10.08.

U makarsku Gradsku upravu jučer 20. listopada iz Ministarstva kulture stigla su dva važna dokumenta koja će pridonijeti razvoju kulture i kulturne baštine našega grada.
Naime, Ministarstvo kulture donijelo je rješenje kojim se utvrđuje da muzejska građa Gradske galerije Antuna Gojaka, i to zbirka donacije»Gojak» s 333 predmeta, koja je upisana u jedinstvenu inventarnu knjigu muzejskih predmeta galerije, zaštićene kao spomenik kulture, ima svojstvo kulturnog dobra, i ulaže se u zbirku isprava Registra kulturnih dobara.

Grad Makarska u rujnu je prijavio kuću «Tonoli» na natječaj Ministarstva kulture (Poziv za predlaganje programa javnih potreba kulture Republike Hrvatske za 2008. godinu). Nakon razmatranja velikog broja pristiglih zahtjeva, izvršene procjene prioriteta i potreba, te u skladu s financijskim mogućnostima Ministarstva kulture, prijedlog programa kuće Tonoli uvršten je u Program financiranja zaštite kulturnih dobara za 2008. godinu. Radi se o projektu popravka i rekonstrukcije krova, a odobren je iznos od 300.000,00 kuna.

makarska logo