18°C weather icon

Dječji vrtić: Drugi nalaz prosvjetne inspekcije utvrdio da u sklapanju dvaju ugovora o radu i imenovanju Tee Mlikote zamjenicom ravnateljice nije bilo nepravilnosti

09.04.2014.

Nakon što je Dječji vrtić Biokovsko zvonce zaprimio zapisnik o nadzoru prosvjetne inspkecije koji je obavljen 21. siječnja ove godine gradonačelnik Tonći Bilić medijima je uputio sljedeće priopćenje:

Grad Makarska zaprimio je od Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce zapisnik o  nadzoru prosvjetne inspekcije koji je proveden 21. siječnja 2014. godine. Predmet nadzora provedenog  na temelju zatražene provjere od strane bivše predsjednice Upravnog vijeća Ivane Gabrić bili su sporni ugovori o radu sklopljeni na određeno vrijeme s kućnim majstorom Miroslavom Šulentom i domaćicom Ankom Prgomet, te postupak imenovanja Tee Milkote zamjenicom bivše ravnateljice Anele Kekez. Zapisnikom je konstatirano da ' tijekom obavljanja nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u radu iz nadležnosti prosvjetne inspekcije'.
Budući da sam na prvoj konferenciji za novinare na temu Dječjeg vrtića, a povodom rezultata prvog nadzora prosvjetne inspekcije, obećao da će javnost biti obaviještena o rezultatima i drugih postupaka koji su pokrenuti, zapisnik o nadzoru koji je obavljen 21. siječnja također će biti objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Makarske.
Napominjem da ugovori o radu i postupak imenovanja zamjenice bivše ravnateljice nad kojima je proveden ovaj nadzor prosvjetne inspekcije  nisu bili predmet prijedloga za razrješenje bivše ravnateljice Anele Kekez koji sam dobio od Upravnog vijeća i na osnovu kojega sam donio odluku o njezinu razrješenju. Također, još jednom napominjem da su sve nepravilnosti na temelju kojih je bivša ravnateljica razriješena potvrdili rezultati prvog provedenog nadzora u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce od strane pedagoške i prosvjetne inspekcije. Na osnovu istih  bivša ravnateljica kažnjena je novčanom kaznom od 2000 kuna, a Dječji vrtić kaznom od 5000 kuna.
 
 

 

makarska logo