15°C weather icon

Djeca obilježila "Dan tata"

18.03.2008.

19.3.08.

 

 

Dječji vrtić Biokovsko zvonce danas je na Sportskom centru simbolično obilježio Dan očeva, tj. kako ga djeca nazivaju DAN TATA. Ovaj zanimljivi program su osmislile, a na posljetku i provele odgajateljice Snježana Ninčević, mentorica te Jasna Jurić, Sanda Erceg i Milena Majić.

 


Osmjesi na dječjim licima svjedoče da je odaziv „tata“ bio zaista zadovoljavajući, kao i cjelokupni zajednički program. Osim što su djeca sa svojim očevima sudjelovala u sportskim igrama, svi očevi zaslužili su i specijalne diplome s iskazima djece po čemu su, dječjom prosudbom, posebni i drugačiji od drugih „tata“. Ovom prilikom svim „tatama“ čestitamo njihov dan.


 

O Danu očeva...

Najstariji zapis na kojem se spominje Dan očeva datira još iz vremena starog Babilona.
Naime, na tom je području pronađena pločica na kojoj je dječak Elmesu napisao čestitku svom ocu i to prije više od 4000 godina! Elmesu je u toj poruci svom ocu poželio dobro zdravlje i dug život. Ne znamo što se kasnije dogodilo s Elmesom i njegovim ocem, ali se običaj obilježavanja Dana očeva održao do danas. Obilježava se uvijek na drugi datum - najčešće 19. ožujka / sv. Josip ili 19 .lipnja
u spomen na jednog oca koji je sam odgajao svoju djecu .

makarska logo