4°C weather icon

Dive oduševile makarsku publiku

22.07.2013.

Vrlo uspješnim nastupom, punim emocija i srdačnog kontakta s publikom koja je napunila Ljetno kino, gdje stane 800 ljudi, Dive su još jedanput pokazale kako kvaliteta ne blijedi.
Tri najveće hrvatske glazbene dive, Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija u subotu navečer su dvosatnim koncertom u pratnji glazbenog sastava pod ravnanjem Ante Gele oduševile i makarsku publiku koja je zajedno s njima pjevala poznate i uhu mile pjesme čiju su kvalitetu potvrdile godine trajanja.
Radojka Šverko prva je izašla na pozornicu upitavši publiku „Kud plovi ovaj brod“ i potekla je pjesma. Neposredna Radojka Šverko se našalila s publikom i nizala svoje hitove. Pridružila joj se druga diva večeri Gabi Novak koja je nastavila sa svojim setom pjesama s nekom magičnom emocijom u glasu. Nakon njih na pozornicu je poput munje stigla Tereza Kesovija s nevjerojatnom energijom i snagom glasa koji se, potvrđuju to glazbeni kritičari, nije promijenio niti nakon 50 godnina. Na kraju su sve tri Dive zapjevale zajedno više pjesama, među kojima „Lanternu“, „Vino i gitare“, „Nono dobri moj nono“… „Prave su dive, podarile su nam iznimnu večer, zadovoljno je komentirala publika.   
Na kraju su Divama zahvalili i predstavnici Grada Makarske u okviru čijeg se Makarskog kulturnog ljeta upriličio i ovaj koncert. Gradonačelnik Tonći Bilić, zamjenik gradonačelnika  Miro Družianić i pročelnik Dražen Kuzmanić popeli su se na pozornicu i čestitali Terezi, Gabi i Radojki izazvavši gromoglasan pljesak publike. Divama su zahvalili poljupcima i buketima cvijeća, a u ime svih gradonačelnik Tonći Bilić je pozdravio sugrađane i goste.

makarska logo