3°C weather icon

Deveta Međunarodna planinska utrka 21. svibnja u 10 sati

20.04.2016.

U organizaciji Parka prirode „Biokovo“ i Atletskog kluba „Sv. Marko“ 21. svibnja 2016. godine s početkom u 10 sati održat će se deveta po redu Međunarodna planinska utrka. Početna točka utrke je makarska riva gdje je startna linija, a utrka se završava na vrhu Vošac ( 1422 m nm) u Parku prirode „Biokovo“. Staza je duga 8,6 kilometara, uska je i nepristupačna s 1421 m uspona.


Sada već tradicionalna planinska utrka Makarska-Vošac jedna je od najtežih utrka kako u državi tako i u Europi, te kao takva svojim karakteristikama može konkurirati za održavanje europskog i svjetskog prvenstva u planinskom trčanju. Međunarodna planinska utrka Makarska - Vošac održana je prvi put 2007. godine inicijativom makarskog Atletskog kluba „Sveti Marko“ sa sudjelovanjem oko 70 atletičara i rekreativaca iz 20-ak hrvatskih atletskih klubova. Od 2009. do 2011. godine natjecanje dobiva novu dimenziju, te se održava po sistemu koji preporuča Svjetski savez za planinsko trčanje (WMRA).


Ovom manifestacijom JU Park prirode „Biokovo“ obilježit će Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja okoliša i zdravog načina života.
 

makarska logo