2°C weather icon

Deseta - jubilarna Biciklijada

04.06.2012.

5.6.2012.

Deseta - jubilarna Biciklijada održat će se u subotu 9. lipnja 2012. na gradskoj rivi od 9 do 12 sati. Očekuje se sudjelovanje biciklista iz cijele Hrvatske, a za sve natjecatelje i gledatelje pripremljen je bogat zabavni program.
Kao uvod u natjecanje, u petak navečer (8. lipnja) organizirana je radionica za podešavanje i servisiranje bicikla, projekcija slika s ranije održanih biciklijada i koncert mladih makarskih bendova.
Organizatori su i ove godine Udruga Savjetovalište „Lanterna“ i Biciklistički klub „Makarska“, a program se odvija u sklopu radionice osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih. Pokrovitelji su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, te Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo zdravlja.
Uz to što Biciklijada treba razvijati odgovoran odnos u prometu, skrećući pozornost javnosti na zaštitu djece i obvezu korištenja kaciga, organizatori podsjećaju kako joj je cilj prevencija i fizičkog i psihičkog zdravlja, na način da se aktivan odmor suprotstaviti dosadi, čime se u konačnici utječe na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola.PROGRAM:

Petak, 8. lipnja 2012. / Gradska riva
19:00 - Radionica podešavanja i servisiranja bicikla
20:00 - Zabavni program (bendovi 'Zamisli da zvuči dobro', 'Qu'est-ce que c'est?' i Florijan Tavić)

Subota, 9. lipnja 2012. / Gradska riva
9:00 - Podjela brojeva i majica
9:40 - Defile Gradske glazbe
10:00 - Početak utrke
10:30 - Izvlačenje lutrije i zabavni program u kojem sudjeluju: plesna skupina Studio Performance, Mare Beroš, Marina Mišković, Josipa Šabić, Martina Brbić Sablić, Lorena Vuletić.

Voditelj programa je Joško Marče.

Obavijest vozačima:
Zbog održavanja Biciklijade, u subotu 9. lipnja od 7 do 13 sati za sav će promet biti zatvorena gradska riva, od križanja s Ulicom Stjepana Radića (TC Merces).
Za vrijeme prolaza sudionika Biciklijade, od 10 do 11 sati, za promet će biti povremeno zatvorene i sljedeće ulice - Franjevački put – do križanja s Ulicom Stjepana Ivičevića na novom raskružju na Dugišu, Ulica don Mihovila Pavlinovića, te Ulica Ante Starčevića, do kružnog toka i križanja s Ulicom kralja Zvonimira, kao i potonja ulica.
Pozivaju se vozači na izmještanje svojih vozila s gradske rive, jer će u suprotnom isto obaviti pauk služba o trošku vlasnika automobila.
Isto tako, vozače se poziva na izbjegavanje prometnica koje će koristiti biciklisti, te na opreznu vožnju, zbog zaštite biciklista, a posebice najmlađih.
 
makarska logo