16°C weather icon

Delegacija makedonske općine Kavadarci u Makarskoj

28.02.2011.

9.3.2011.

Jučer, 8. ožujka 2011. u zgradi Grada Makarske gradonačelnik Marko Ožić Bebek sa svojim zamjenicima Ivanom Ivandom i Antom Novakom, potpredsjednikom Gradskog vijeća Gloryanom Grabnerom te direktorom Turističke zajednice Davorom Glavinom primio je izaslanstvo makedonske općine Kavadarci u sastavu: Ilija Trenchev - predsjednik Gradskog vijeća, Risto Sakaliev – savjetnik, Angel Kozarinov - ravnatelj škole i Boris Spangov. Izaslanstvo iz Makedonije stiglo je kao pratnja karnevalskom društvu koje već nekoliko godina njeguje prijateljske odnose razmjene s kulturnim društvom Njega iz Velikoga Brda. Zaželjevši gostima dobrodošlicu, gradonačelnik Bebek predstavio je Makarsku te približio način funkcioniranja i rada Gradske uprave. Otvoreno je pitanje dosadašnje suradnje karnevalskih društava, ali i iskazana želja za uspostavljanjem suradnje na područjima kulture, školstva i gospodarstva, na čemu će se poraditi u skoroj budućnosti.
U službenom dijelu programa delegacija je u pratnji potpredsjednika Gradskog vijeća Gloryana Grabnera i predsjednika Odbora za međugradsku suradnju Žarka Klapirića posjetila makarski Gradski muzej, nakon čega je ravnatelj Marinko Tomasović goste upoznao s povijesno-kulturnim značajkama Makarske, uz prigodnu šetnju poluotokom Sveti Petar, rivom, sve do Franjevačkog samostana gdje ih je kroz Malakološki muzej provela časna sestra Edita Šolić. Posjetili su i Gradsku galeriju, Gradsku knjižnicu, Glazbenu školu, OŠ Stjepana Ivičevića, poduzeće Hoteli Makarska d.d. i Biokovku - specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju.
Zadovoljni viđenim te uspostavljenim kontaktima, izaslanstvo je sudjelovalo u karnevalskoj povorci, a nakon toga i na plesu pod maskama u hotelu Biokovo.makarska logo