17°C weather icon

Delegacija Grada Makarske u posjetu Općini Bugojno

19.06.2012.

20.6.2012.


Delegacija Grada Makarske, u sastavu - Žarko Klapirić, vijećnik Gradskog vijeća i predsjednik Odbora za međugradsku suradnju, Lidija Vukadin Vranješ, stručna suradnica Ureda gradonačelnika te Hrvoje Škrabić, stručni voditelj JU Park prirode Biokovo, jučer 19. lipnja posjetila je Općinu Bugojno. Naime, delegacija Bugojna nedavno je bila u posjetu kod gradonačelnika Marka Ožića Bebeka, stoga je makarska delegacija u ovom uzvratnom posjetu razgovarala o zajedničkoj međugradskoj suradnji i projektima. Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno,  ukratko je predstavio Općinu te istaknuo kako je njihova velika želja imati jedan grad u Republici Hrvatskoj kao prijateljski grad, a veze Makarske i Bugojna sežu još iz 1990.
- Po svemu gledano došli ste u grad gdje polako izgrađujemo i vraćamo ambijent gradske sredine, a danas radimo značajna tri infrastrukturna objekta i sve u funkciji da se može iznaći što više radnih mjesta - kazao je načelnik Općine Bugojno. U daljnjem razgovoru domaćini i gosti utvrdili su kako postoji niz poveznica dvaju gradova na kojima bi se mogla temeljiti buduća suradnja.
Žarko Klaparić, vijećnik Gradskog vijeća Grada Makarske te predsjednik Odbora za međugradsku suradnju Grada Makarske, istakao je da mu je veoma drago što je danas u Bugojnu, te se nada da ovaj posjet predstavlja početak suradnje grada Makarske i Bugojna.
- Ovo je naš drugi susret, jedan sastanak smo već imali u Makarskoj i imam veoma lijepe dojmove, ovdje sam lijepo primljen i Bugojno mi se veoma dopada - dodao je Klaparić.
Inicijator ovog susreta Ljuban Vidović, predstavnik Općine Bugojno, organizirao je i posjet Župnom uredu i motelu Rostovo.

Foto: Redakcija portala www.bug.bamakarska logo