15°C weather icon

Delegacija Grada Makarske u posjetu Budvi

22.11.2012.

23.11.2012.

Povodom proslave Dana općine Budve, koji se obilježava 22. studenog, izaslanstvo Grada Makarske u sastavu vijećnika Gradskog vijeća Žarka Klapirića, Jure Brkana i Lidije Vukadin Vranješ posjetilo je općinu Budvu. Grad Makarska i općina Budva njeguju prijateljske odnose od 1986. godine.
Svečana sjednica Skupštine općine Budva održana je u četvrtak 22. studenog u hotelu Maestral. Osim brojnih uzvanika iz crnogorske Vlade, vojske, predstavnika čak 19 gradova prijatelja, sjednici je nazočio i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović s kojim se makarsko izaslanstvo i osobno susrelo, kao i s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Kotoru Božom Vodopijom te veleposlanicom RH u Podgorici Ivanom Sutlić Perić.
Izaslanstvu Grada Makarske upriličen je i svečani prijam kod predsjednika Budve g. Lazara Rađenovića gdje se razgovaralo o projektima Budve i Makarske te mogućnostima daljnje zajedničke suradnje. Tom prigodom razmijenjeni su i službeni darovi, a predsjedniku općine Budve upućen je već sada poziv na festival hrane i vina Dalmacija Wine Expo koji se u Makarskoj održava u svibnju.
Nakon protokolarnih obveza upriličen je posjet poluotoku Sveti Stefan – luksuznom hotelskom naselju, koje je trenutno u zakupu tvrtke Aman, i hotelskoj kući Splendid u kojoj je snimana popularna serija 'Budva na pjeni od mora'.


Vijećnik Jure Brkan s predsjednikom Crne Gore Filip Vujanović


Susret s s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Kotoru Božom Vodopijom te veleposlanicom RH u Podgorici Ivanom Sutlić Perić


Službeni prijam kod predsjednika Budve g. Lazara Rađenovića


Svećana sjednica Skupštine Općine Budva u hotelu Maestral
makarska logo