10°C weather icon

DAUP Orion

DAUP Orion

DAUP Orion

Društvo za astronomska i ufološka proučavanja «ORION» Makarska svoje aktivnosti izvodi u Makarskoj zvjezdarnici, koju su uz pomoć Grada Makarske, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture županije Splitsko-dalmatinske i brojnih drugih donatora, izgradili na  Spomeniku revolucije u Makarskoj. Ova 2015., obilježena je brojnim aktivnostima i manifestacijama, te ono što je dodatno krasi isključivo je vođena volonterskim radom članova Udruge.
 
2015.godinu su započeli već tradicionalnom Zimskom astro-školom  8., 9. i 10. siječnja, koju uz voditelja Zvjezdarnice prof. Gloryana Grabnera realiziraju s djecom mladi članovi Oriona, a to su ove godine Magdalena Šimić i Katarina Čorić. U trodnevnim aktivnostima djeca uživaju u promatranju kroz teleskop  i kreativnim radionicama.
Rad kroz godinu ispunjen je posjetama djece iz gradskih i  mjesnih škola, a sve češći su posjeti i djece iz svih krajeva Hrvatske, susjednih zemalja i iz Europe, tako da je i ove 2015. godine broj djece koji su posjetili i što je još važnije imali edukacijski program u Zvjezdarnici, dostigao tisuću.

 

Uz ovaj konstantni rad sa djecom i mladima, Udruga pokreće razne eko-akcije i međunarodne manifestacije, koje su već prepoznate i na državnom nivou: ističemo ovdje «Sat Zemlje» (EarthHour) i «Zelenu čistku» (GreenClean), kao i «Dane svemira», znanstveno-popularna predavanja uglednih znanstvenika koju je vodio ing. Goran Ergović međunarodno priznat inovator i edukator na polju ufologije. Obavili su  i ispitivanje terena za lokaciju nove Zvjezdarnice na Biokovu.

 

 

KONTAKT:

Gloryan Grabner

+38598542361

E-mail: gloryan.grabner@gmail.com

Internet adresa: www.makarska-zvjezdarnica.com

makarska logo