- weather icon

Darko Franić i Ana Vujčić makarski sportaši godine

05.02.2013.

6.2.2013.


ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA MAKARSKE DODIJELILA NAGRADE ZA 2012. GODINU

Za najboljega stručnog djelatnika izabran je trener Zmaja Slobodan Josip Carević dok je nagradu za najbolju sportsku udrugu drugi put u posljednje tri godine dobio malonogometni klub Novo vrijeme Apfel

Svečanom dodjelom nagrada najboljim sportašima u dvorani Glazbene škole u Makarskoj i službeno je stavljena točka na sportska događanja za proteklu, 2012. godinu.

Malonogometni prvoligaš Novo vrijeme očekivano je potvrđen za najbolju sportsku udrugu, nagradu za sportskog stručnjaka odnio je Slobodan Josip Carević na račun sezone u kojoj je Zmaja izvukao iz ponora i u proljetnom dijelu sezone doveo do opstanka u ligi, dok su nagrade za najbolje sportaše preuzeli Zmajev vratar Darko Franić te odbojkašica Makarske Ana Vujčić.
Priznanja jubilarcima

Uručenjem prigodnih priznanja čestitane su i vrijedne obljetnice: vaterpolo klubu Galeb (60 godina postojanja) te kuglačima Biokova koji su obilježili četiri desetljeća klupskog rada, dok se Zajednica športskih udruga grada Makarske zahvalila i našim olimpijcima – zlatnom vaterpolistu Ivanu Buljubašiću te rukometnoj reprezentativki Aniti Gaće, koji su nastupima na Olimpijskim igrama u Londonu prošlog ljeta stavili krune na ionako uspješne karijere.

Kazavši da je protekla godina bila ‘bremenita’ za makarski sport, predsjednik Zajednice športskih udruga Stipe Bušelić u svom je obraćanju istaknuo da su gotovo svi dobitnici nagrada odlučeni jednoglasno te da će se i u budućnosti težiti masovnosti uključivanja mladih u sport kao najvećem prioritetu Zajednice.

Uzvanike je pozdravio i dogradonačelnik Ivan Ivanda, kazavši da stabilizacijom gradskog proračuna očekuje još bolje dane za makarski sport. – Ovakvi su dani s pravom svečanost makarskog sporta, zato čestitam sportašima što su izdržali i u teškim uvjetima te ovo smatram velikim poticajem za daljnje iskorake, naglasio je Ivanda. Vrijedi kazati i da je svečanost uveličao nastup najstarije makarske klape – Srdele, dok je nakon dodjele održan i prigodni domjenak.
Laureati: Nagrade su dodatni motiv

Ana Vujčić (Odbojkaški klub Makarska): Izuzetno mi je drago što sam izabrana za sportašicu grada. Za ovu nagradu mogu zahvaliti svojim suigračicama i trenerima koji su me vodili od prvih sportskih koraka.

Darko Franić(HNK Zmaj): Ovo mi priznanje puno znači. Velika mi je čast što sam izabran za najboljeg u svom gradu. Da je za najboljeg proglašen netko od mojih suigrača, kapetan Ivan Rašić ili Stipe Matešan, ne bi bilo nezasluženo. Ova nagrada će me motivirati da još više treniram i bolje branim.

Borislav Vuković(MNK Novo vrijeme Apfel): Drugi put u posljednje tri godine proglašeni smo za najbolju sportsku udrugu u gradu. To je dokaz da se u klubu radi kvalitetno, a taj rad nam je i donio plasman u 1.HMNL. Na naše utakmice dolazi najveći broj gledatelja u gradu i to je najbolji dokaz naše kvalitete.

Josip Slobodan Carević (HNK Zmaj): Izuzetna mi je čast u ovakvoj konkurenciji primiti nagradu za sportskog djelatnika grada Makarske. Uistinu, prošle smo godine ostvarili veliki uspjeh ostavši nakon svega u 3.HNL. Ovim se putem zahvaljujem igračima koji su iznijeli najveći teret u ovom uspjehu. Čestitam i svima ostalima koji su nagrađeni i očekujem da će biti uzor svim mladim sportašima te da će Makarska i dalje davati svjetski poznate sportaše.

DOBITNICI NAGRADA ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA MAKARSKE ZA 2012. GODINU

SPORTSKE NADE:
Marino Jelavić (TK Makarska), Iva Krivić (TK Makarska), Dinko Radalj (VK Galeb), Sven Džandara (AK Sv. Marko), Maja Kovačević (ŽRK Hoteli Makarska), Josip Kerum (VK Biokovo), Paško Vela (VK Biokovo), Ante Krivić (HNK Zmaj), Josipa Šuta (OK Makarska), Matej Mijačika (Judo klub Biokovo), Ana Hrkač (Judo klub Biokovo), Zdenko Visković (RK Kingtrade), Lorena Gazilj (KBK Mawashi), Vanja Turić (PK Briljantin), Marinela Pavlinović (PK Briljantin)STRUČNI DJELATNIK – TRENER:
Slobodan Josip Carević (HNK Zmaj)

SPORTAŠ GODINE:
Darko Franić (HNK Zmaj)

SPORTAŠICA GODINE:
Ana Vujčić (OK Makarska)

SPORTSKA UDRUGA GODINE:
MNK Novo vrijeme Apfel

PRIGODNE NAGRADE/OBLJETNICE:
VK Galeb, prigodom 60. obljetnice
KK Biokovo, prigodom 40.obljetnice

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO:
Marinko Mucić (posthumno)

POSTHUMNO PRIZNANJE:
Grga Puharić

POSEBNO PRIZNANJE:
Ivan Buljubašić, Anita Gaće
makarska logo