15°C weather icon

Dani u znaku košnje i rezidbe

24.03.2010.

24.03.10.


Piše Jasna Morović
Snimio Smiljan TopićProljepšanje vremena s nestrpljenjem su čekali radnici Pogona za komunalne djelatnosti Grada Makarske zaduženi za održavanje zelenih javnih površina.
Proljetna rezidba više od stotinu murvi na gradskoj rivi i Kačićevu trgu je završena. Radna grupa zadužena za uređivanje zelenila iz dana u dan je na novim lokacijama po cijelom gradu. Na zelenim javnim površinama oko zgrada kosi se trava, a na drveću režu stare ili suvišne grane.
Dio Pogona odradio je veliki posao oko čišćenja šahta po cijelom gradu koje su uslijed kiša i nečistoća bile dosta zakrčene i time prijetnja za moguću poplavu ulica i prostora.
Kako doznajemo od Ivana Nemčića, voditelja Pogona za komunalne djelatnosti, obavljen je i dio posla vezan za sadnju cvijeća. Na ovaj način grad je uljepšan s tri i pol tisuće kupovnih sadnica.
Međutim, velik posao oko sadnje sezonskog cvijeća tek predstoji i to za oko mjesec dana. Naime, u rasadniku Pogona na Dugišu posijano je 20-ak vrsta proljetnog cvijeća. Koncem ožujka ono će biti presađeno kako bi se uzgojilo do veličine potrebne za sadnju po gradskim parkovima. Na ovaj način makarske ulice i parkovi bit će uljepšani s 30 tisuća sadnica petunija, tučepljanaca….


makarska logo