21°C weather icon

Dani Makarskog primorja u Zagrebu

11.05.2009.

12.5.09.

Uorganizaciji Kluba studenata Makarskog primorja u ponedjeljak 4. svibnja otvoreni su 5. Dani Makarskog primorja u Zagrebu. Manifestaciju je u nazočnosti velikog broja studenata otvorio makarski dogradonačelnik Ivan Ivanda. Pozdravljajući nazočne i čestitajući organizatorima na ovogodišnjem programu i dosadašnjem radu, podsjetio je i na činjenicu da je dan otvaranja te manifestacije ujedno i dan kada je daleke 533. prvi put spomenuto ime Makarske pod nazivom Muccurum.
Izrazio je i nadu da će Makarska uskoro postati i akademski grad, u kojem će uz druga ostvarenja biti izgrađen i Kulturni centar u kojem će mladi ljudi iskazivati svoje kreativne sposobnosti na opću korist.
Središnji događaj manifestacije bio je humanitarni koncert za Udrugu Sunce, koji je održan u srijedu 6. svibnja, a na kojem su nastupili Hari Rončević, Vinko Coce, Zoran Jelenković i Đoni Gitara. Za Udrugu Sunce tako je osigurano čak 10 000 kuna.
Osim toga središnjeg događaja , u utorak je održan boćarski turnir koji je za glavnu nagradu imao putovanje u Prag, u četvrtak humanitarna izložba slika, a u petak 8. svibnja na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana je „Promocija Makarskog primorja“. Poseban interes izazvala je i konferencija o promicanju znanja kroz putovanja “Put oko svijeta –putovanje je znanje” gdje su se kroz razgovor i prezentaciju predstavili mladi makarski svjetski putnici Ivica Jujnović, Zoran Paunović i Milan Ožić.
Za kraj dana studenata održana je stand up komedija Željka Pervana.
Predsjednika KSMP-a Milan Ožić zadovoljan je sveukupnom organizacijom, pogotovo predstavljanjem Makarskog primorja na Cvjetnom trgu gdje su studenti dijelili letke i slane inćune što je oduševilo posjetitelje štandova.

makarska logo