15°C weather icon

Dan Vrgoračkih jagoda u Makarskoj

21.04.2008.

22.4.08.

Dana 1. svibnja 2008. na gradskoj rivi će se održati manifestacija Dan Vrgoračkih jagoda. U povodu Međunarodnog dana rada i tenis turnira Makarska Ladies Open 2008., Makarani i ostali posjetitelji, imat će priliku kušati posebnost okusa Vrgoračke jagode u kombinaciji sa šlagom.
Vrgoračka jagoda po svom je specifičnom okusu i kvaliteti nadaleko poznata, te uvelike premašuju one iz uvoza. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog predstavljanja u Hotelu Le Meridien Lav, Vrgorčani su se ove godine odlučili svoje „Crveno zlato“ promovirati u Makarskoj.
U organizaciji Grada Vrgorca, Turističke zajednice Vrgorca, Grada Makarske,Turističke zajednice Makarske  i Hotela Makarska d.d.,  ispred zgrade Gradskog poglavarstva, s početkom u 10,30 sati upriličit će se promocija jagoda uz ostale ponuda Vrgoračkog kraja uz zabavni program. U 11,00 sati na Kačićevom trgu, u sklopu tenis turnira održat će se Kids Day, a promocija jagoda istog dana nastavlja se na Tenis centru Hotela Makarska.
Svojim specifičnim izgledom, organskom proizvodnjom i bogatim okusom, Vrgoračka jagoda postala je najuzgajanija i najisplativija poljoprivredna kultura. Sa sigurnošću možemo reći kako je upravo jagoda proslavila Vrgorac.


makarska logo