10°C weather icon

Crveni križ Makarska traži volontere za pomoć starijim osobama

18.03.2020.

U ovom kriznom razdoblju kada mnogi, osobito stariji i oni koji žive sami moraju biti doma zbog mogućnosti širenja coronavirusa Crvenom križu u Makarskoj javljaju se volonteri koji žele pomoći.

Od Gloryana Grabnera, ravnatelja Crvenoga križa doznajemo da su otvorili broj 612 258 od 8 do 17 sati na koji se mogu prijaviti svi koji žele volontirati ali i oni kojima je potrebna pomoć.

 

-Za organiziranu pomoć u kući za stare i nemoćne, a takvih je 11 korisnika na Makarskom primorju skrbi naš tim pomoći u kući (geronto domaćice). Tko želi volontirati obavijesti i detaljnije upute mogu pratiti na facebooku. Već se javilo desetak volontera a i dalje zovu oni koji su spremni pomoći. Nitko s terena nije zvao za pomoć zbog neizlaska iz kuće. Ovdje je situacija dobra za sada i nema mjesta panici ali odgovornost mora biti na najvišoj razini i treba se strogo držati uputa i preporuka Glavnog stožera Civilne zaštite, ističe Grabner.

 

Inače, u Crvenom križu Makarska kažu kako je za sada sve pod kontrolom i najvažnije je da se svi ponašamo odgovorno i slijedimo upute.

 

J.Glučina

makarska logo