18°C weather icon

Croatia International Jazz Festival i Tribute to festival u Makarskoj i Gradcu

15.07.2019.

U organizaciji TZ Makarske i Grada Makarske te pjevačkog studia Mozartine ljeto će biti bogatije uz koncert Croatia International Jazz festa u Makarskoj u subotu 20. srpnja na Kačićevom trgu s početkom u 21 sat, kao i Tribute to festival od 21. do 25. srpanj, a koji se organizira i u Gradcu ( 21.07 – 24.07).

 

Pjevački studio Mozartine u suradnji s međunarodnom Udrugom Culture Path, poznatom po pokroviteljstvu brojnih festivala i kulturnih manifestacija u svijetu, predstavlja Croatia International Jazz Festival. Nakon što su ga zajedno predstavili na velikoj međunarodnoj konferencija Jazz Education Networka u Renu u Nevadi, Croatia International Jazz Festival spreman je za svoje inauguracijsko izdanje. Pjevački studio Mozartine prošle je godine pokrenuo izuzetno posjećen i popularan Croatia International Choir Festival u Zagrebu, a ove godine slave 20 godina postojanja udruge koja se ističe po svojoj aktivnoj glazbenoj edukaciji mladih u glazbi i zborskom pjevanju. Za svoju obljetničku godinu tako pokreću još jedan projekt, i to na Jadranu, a riječ je o Croatia International Jazz Festivalu ili skraćeno – CIJF-u.

1. CIJF ove će godine okupiti niz cijenjenih gostiju, te se tako na popisu sudionika nalaze američki sastavi The Soul Research Foundation i The Inevitables, te kanadski sastav Youth Singers of Calgary.

The Soul Research Foundation i The Inevitables dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država i pravi su predstavnici novog vala američkih bendova koji miješaju utjecaje klasičnog jazza, funka i swinga s modernim r’n’b i soul zvukom stvarajući rasplesanu atmosferu, te s lakoćom dižu publiku na noge.

Youth Singers of Calgary sastav je koji okuplja gotovo 50 pjevača iz kanadskog grada Calgarya. Od 1985. kada su osnovani, širili su se i okupljali djecu i mlade s posebnim talentima za pjevanje, ples i kazalište, te danas nude inovativan i autentičan odgovor na klasične show zborove američkog podneblja i predstavljaju atrakciju kamo god dođu. Ove godine u sklopu svoje svjetske turneje posjetit će Španjolsku i Hrvatsku, te, nema sumnje, osvojiti publiku diljem Jadranske obale.

Subota, 20. srpnja Makarska, Kačićev trg 21.00 sat Tribute to festival  ( 21.07.- 25.07 ) Makarska Kačićev trg  21.30 sati

 

Po prvi put u Makarskoj Tribute to  festival  na kojemu će nastupiti vrhunski cover bendovi koji izvode glazbu svjetski poznatih i slavnih sastava.

 

Nedjelja 21.07. Kačićev trg  21.30 Nastupa “Disco Magic band “sa vrhunskim obradama glazbene scene iz 70- tih i 80 – tih godina. Grupa se specijalizirala u živim obradama disco hitova 70-ih, na jedan svoj, specifičan, autorski način, miješajući više stilova funka, glam-rocka i originalnog zvuka Studija 54.  Svoj nastup prilagodili su i specifičnim načinom oblaćenja u stilu grupa iz tog vremena.

 

Ponedjeljak  22.07. Kačićev trg  21.30 U goste stižu “Ballbreakers”, koji su već nastupali u Makarskoj. Radi se o vrhunskom cover bandu koji izvodi najveće hitove grupe AC/DC i to radi jako dobro. Iza sebe imaju jako puno koncerata  i publiku očekuje dobra svirka.

 

Utorak  23.07. Kačićev trg  21.30 sati  Nastupa grupa” Boom Cha”  koji izvode glazbu megapopularnog svjetski poznatog U2, pa svi koji budu na trgu zasigurno će uživati u njihovom koncertu.

 

Srijeda  24.07. Kačićev trg 21.30 sati Dolazi “Jailbreak”, band koji ima iza sebe stotine koncerata po cijeloj Europi i svijetu, a pobrinuti će se da publika zaista misli da nastupaju originalni Guns N Roses..

 

Četvrtak 25.07. Kačićev trg 21.30 sati   Za kraj festivala koncert će održati”Real tribute to Queen ” i garantiraju  besprijekornu svirku svjetski poznate grupe Queen. Njihov scenski nastup je istovrstan s originalom, a i članovi banda su se potrudili da zaista izgledaju kao slavni glazbenici iz Queena. Iza sebe isto tako imaju veliko iskustvo i stotine održanih koncerata.

 

makarska logo