14°C weather icon

Cilj 2. etape Tour of Croatia 2017. vrh Sv. Jure na Biokovu: Uživo praćenje trke 19. travnja na makarskoj rivi

12.04.2017.

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia 2017. započinje u Osijeku u utorak 18. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica, nakon etape dugačke 227 km. U srijedu 19. travnja cjelokupna se organizacija seli u Trogir odakle kreće druga etapa dužine 123 km koja bi već u samom startu mogla bitno utjecati na ukupni poredak. Utrka će, naime, proći vjerojatno najatraktivnijom i najtežom dionicom: od Brela pa preko Makarske, Tučepi i Podgore sve do samog biokovskog vrha Sv. Jure(1762 m.n.v), drugog najvišeg vrha u Hrvatskoj. Makarani i njihovi gosti utrku će moći pratiti uživo preko velikog ekrana na gradskoj rivi, a nakon završetka utrke održat će se rock koncert grupe "Riksi i topli mungosi" iz Makarske .


Treća etapa vozit će se između Imotskog i Zadra u dužini od 236 km, a četvrta, duga 171 km, povezat će Crikvenicu i Umag. Pretposljednja, peta etapa, duga 141 km, donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Poreču, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu. Posljednja šesta etapa, duga 145 km, u nedjelju 23. travnja starta u Samoboru, a cilj joj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.


Brojne su novosti ovogodišnjeg izdanja: osim novih gradova na ruti, organizatori ističu i suradnju s A.S.O.-om (Amaury Sport Organisation) koji će, zahvaljujući njihovom dugogodišnjem iskustvu u organizaciji i promociji najpoznatijih biciklističkih utrka svijeta kao što su Tour de France, Vuelta a España, Tour of California, za organizatore Tour of Croatia distribuirati TV signal diljem svijeta, a što će zasigurno pridonijeti visokoj međunarodnoj vidljivosti, marketinškoj vrijednosti projekta i promociji Republike Hrvatske.


Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će se večer emitirati i sažetci s najuzbudljivijim trenucima etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Tako će sliku Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta, a za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje jednog posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka.

Zaključak se nameće sam: Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj te uz natjecateljsku komponentu jedinstveni turistički proizvod jer donosi brojne koristi za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih akceleratora za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unapređenja imidža Hrvatske u svijetu. Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke te Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor.
 

makarska logo