6°C weather icon

Čestitka Grada Makarske povodom Dana državnosti

23.06.2014.

U povodu Dana državnosti, 25. lipnja, gradonačelnik Tonći Bilić i predsjednica Gradskog vijeća Jagoda Martić danas su uputili čestitku svim građanima.

- Ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracijom o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske Sabor je 25. lipnja 1991. izrazio legitimnu i referendumom utvrđenu želju građana Hrvatske da krenu vlastitim putem. Taj put bio je trnovit, ali snaga i vjera u vlastite snage dovela je do pobjede. S željom da nas to povijesno iskustvo nadahne i danas i da ne gubimo vjeru u bolju budućnost, svim građanima Makarske i Hrvatske želimo sretan Dan državnosti, stoji u čestitki koju potpisuju gradonačelnik Tonći Bilić, ing. i predsjednica Gradskog vijeća Jagoda Martić, dipl. ing. kemije.

 

U sklopu obilježavanja Dana državnosti, u srijedu će izaslanstvo Grada Makarske položit će vijenac pred Središnji križ na Gradskom groblju Sv. Križa( 9,00 sati), potom na Spomenik hrvatskom branitelju(9,15 sati) te na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu(9,30 sati). U crkvi sv. Marka služit će se misa za Domovinu s početkom u 19 sati. Blagdansko slavlje završava koncertom Marijana Bana i Diktatora na Kačićevu trgu s početkom u 21 sat.

 

 

 

makarska logo