8°C weather icon

Božićni koncert oduševio Makarane

27.12.2007.


28.12.07.

Sinoćnji veliki blagdanski koncert makarskih klapa i zborova „Sretan Božić Makarska“ koji je održan u Katedrali Sv. Marka oduševio je Makarane i ostale goste. Koncert je organizirao Grad Makarska uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada.


          
     

Inače, ovo je prvi koncert na kojem su nastupile sve klape i svi zborovi koji djeluju u Makarskoj, i to u blagdanskom štihu. Iako je na počeku kao lokacija održavanja koncerta bio predlagan Trg Tina Ujevića, organizator se ipak, prvenstveno zbog hladnoće,odlučio za Katedralu, što je, reći će svi prisutni, pun pogodak s obzirom na božićni ugođaj i prigodno uređen interijer crkve.

 

     

 

O interesu naših građana za koncert govori činjenica da se u Katedralu nije moglo ući od posjetitelja. U ime domaćina svima se zahvalio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić, a koncertu su nazočili zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda, potpredsjednica Gradskog vijeća Radojka Divić, te ostali članovi Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva.

 

     

 

Na koncertu božićne su pjesme izveli: GRUPA ADRIA, KLAPA MURTELA, KLAPA ADRION, KLAPA FJORET, KLAPA MAKARSKA,KLAPA MARINERA, KLAPA STARA SRDELA, ZBOR UMIROVLJENICA, KLAPA GARBIN, GRADSKI ZBOR HKD NAPREDAK, KLAPA SRDELA, VOKALNA SKUPINA FA TEMPET.

     

 
Klape i zborovi izborom su pjesama i kompletnim nastupom razgalili makarsku publiku, pogotovo posljednjom zajedničkom izvedbom „Radujte se narodi“. Hvalevrijedan kulturni događaj „Sretan Božić Makarska“ svakako bi trebao postati tradicija i najljepša čestitka našim građanima povodom božićno- novogodišnjih blagdana.

 

    

    


makarska logo