22°C weather icon

Božićna parada i mega-čestitka!

20.12.2012.

21.12.2012.

Blagdanska atmosfera u Božićnom gradu svakim se danom sve više zahuktava.
U subotu ujutro naše građane marendinom će počastiti Udruga Marendin uz pjesmu Grupe Adria. U nedjelju s početkom u 17 sati od „Arbuna“ kreće božićna parada koja će oživjeti likove iz božićnih bajki. Ekipe Krvavičana, Velobrđana, Gračana, Vrgorčana, Gradske glazbe, poklonića, 'žena odmakle dobi', kućanica predvođenih Djedom Duskom i vlakićem pripremaju iznenađenje za sve posjetitelje. Na Kačićevu trgu za zabavni dio zadužena je Dragana, a bit će i prigodni domjenak za sve nazočne.
U ponedjeljak 24. prosinca proslava Badnjaka u gradu započinje u jutarnjim satima kuhinjom udruga kuhara Makarskog primorja, uz majstora za fešte Rosu i bend.
Badnjak u gradu će ujedno biti i prigoda za izlaganje mega-čestitke - najduže čestitke u Hrvatskoj, koju je preko 2000 djece iz makarskih osnovnih škola izrađivalo u sklopu Radionice Djeda Božićnjaka – s animatoricama Tinom i Marinom.
Prve 2010. godine čestitka je bila duga 17 metara, prošle godine čak 70 metara, a kolika će biti ove godine, to ćemo tek vidjeti. Izrada je počela 6. prosinca, u prigodi svečanog otvaranja Božićnog grada.
Radionice Djeda Božićnjaka ove godine obogaćene su raznim sadržajima u cilju kvalitetnog i aktivnog provođenja slobodnog vremena, ali i pružanje božićnog ugođaja uz druženje s Djedom Božićnjakom. Osim izrađivanja mega-čestitke u radionici su se proizvodili i božićni ukrasi, čestitke, burele, „anđeli“, nakit, figurice za jaslice i još svakakovrsne maštovite blagdanske kreacije, te je naša Radionica kao takva jedinstvena u Hrvatskoj.
Ne propustite ovaj atraktivan i impozantan prizor MEGA-ČESTITKE – najduže čestitke u Hrvatskoj!PROGRAM

22.12. (subota)
10,00 - Kuhinja udruge Marendin
- Koncert grupe Adria

23.12. (nedjelja)
17,00 – Božićna parada

24.12. (ponedjeljak)
Badnjak u gradu
10,00 – Kuhinja udruga kuhara Makarskog primorja
- Roso bend
- Najveća božićna čestitka
19,00 - Gradska glazba Makarska


makarska logo