10°C weather icon

Blagdansko ozračje i u Kalalargi: Ove godine prvi put 'Advent u Kali'

04.11.2013.

Nakon uspješne suradnje koja je ove zime po prvi put rezultirala 'Večerima u Kali largi', Grad Makarska i udruga Kulturni turizam nastavljaju suradnju i u zimskom razdoblju koja će rezultirati novim projektom 'Advent u Kali'. Najpoznatija makarska ulica, koja je ove godine osvanula u novom ruhu, tako će božićno - novogodišnje blagdane po prvi put dočekati u posebnom ozračju.
 
 - Želimo da se i tijekom zime u ovoj gradskoj ulici osjeća živost, a posebno u adventsko vrijeme. Advent u Kali i Božićni grad na Kačićevom trgu odlično će se nadopuniti i pridonijeti još ljepšem blagdanskom ozračju. U projekt će se uključiti obrtnici, umjetnici i ugostitelji, a dobrodošli su i svi drugi koji žele dati svoj doprinos blagdanskoj ponudi. Naš je cilj u vrijeme adventa građanima ponuditi pravo blagdansko ozračje s posebnim naglaskom na proslavu blagdana Sv. Nikole (6. prosinca) i Sv.Luce (13. prosinca), najavio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić.
 
Prema najavama, već 1. prosinca na svečanom otvaranju 'Adventa u Kali' posjetitelje očekuje izložba adventskih vijenaca, a u sklopu projekta, između ostalog, najavljene su izložbe fotografija i skulptura, sajam tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i tradicijskih obrta te brojni koncerti.

makarska logo