20°C weather icon

Bilić i Lalić: Koalicija SDP I HNS nije izgubila većinu i idemo zajedno na izbore za EU parlament i Vijeća mjesnih odbora

05.05.2014.

-Ne, SDP-ova koalicija nije izgubila većinu i Makarskoj ne prijete prijevremeni lokalni izbori. Na Gradskom vijeću prvi put jedna odluka nije dobila potrebnu većinu glasova, a ona je za SDP vrlo važna jer želimo riješiti problem rekonstrukcije stare zgrade na Gradskom sportskom centru i to u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Bio sam zbog toga razočaran i ljut jer se radi o vrijednom projektu koji je trebalo podržati, a u proračunu RH su osigurana sredstva. Ovim je riječima Tonći Bilić, predsjednik makarskog SDP-a na zajedničkoj konferenciji SDP-a i HNS-a, na kojoj je govorio i Zlatko Lalić, čelnik HNS-a Makarske, a nazočna je bila Viki Puharić, potpredsjednica SDP-a Makarske, odbacio medijske napise o propasti koalicije SDP-a i HNS-a u Gradskom vijeću.
Valja poraditi na boljoj komunikaciji
Bilić je bio samokritičan i po pitanju komunikacije s koalicijskim partnerom HNS-om. Istaknuo je kako se nije dovoljno potrudio prezentirati koalicijskom partneru projekt, ne namjerno, već zbog obaveza i problema s kojima se suočila ova gradska vlast. Dodao je kako je svaka koalicija živi organizam i traži da se zajedno trudimo kako bi našli najbolja rješenja za grad Makarsku.To što jedna odluka nije donesena ne znači kraj koalicije- istaknuo je Bilić i najavio kako će o projektu zgrade na Gradskom sportskom centru razgovarati ponovno. To je bio dio našeg izbornog programa na lokalnim izborima. Nadam se da ćemo odluku usvojiti na Gradskom vijeću. Najavio je kako se SDP i HNS pripremaju za zajednički nastup na izborima za Vijeća mjesnih odbora koji će biti 8. lipnja ove godine.
Rekonstrukcija zgrade na GSC-u: Uz izmjene projekt ide dalje
Zlatko Lalić je također potvrdio kako je makarska vlast stabilna, a nesuglasice i uočeni nedostaci između koalicijskih partnera su razriješeni kroz razgovor. -Istina, nismo na vrijeme to učinili na pravi način. Još jednom ćemo razmotriti projekt rekonstrukcije stare zgrade na Gradskom sportskom centru jer želimo da bude efikasniji i bolji na način da ima više ležaja, dakle da može primiti više osoba. Nisam mogao nespreman glasati dok nisam imao kvalitetnu informaciju. Nisam želio donijeti političku odluku bez riječi struke, a za to sam se obratio županijskom HNS-u. Uz određene izmjene projekt ide dalje- pojasnio je Lalić.
Upitan ostaje li gradski vijećnik s obzirom na naplatu putnih troškova, a ima boravište u Makarskoj, Lalić je odgovorio – Pravna služba mog poslodavca radi izvid, ne mogu ništa komentirati.
J. Morović

makarska logo