13°C weather icon

Akcija suzbijanja ilegalne prodaje na gradskoj plaži: Komunalni redari zatekli 12 prekršitelja

04.08.2016.

Pripadnici Odsjeka komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske, uz asistenciju Policijske postaje Makarska, u srijedu su u ranim jutarnjim satima imali akciju suzbijanja ilegalne prodaje predmeta i prehrambenih proizvoda na gradskoj plaži u kojoj je zatečeno dvanaestoro prekršitelja. Protiv njih će biti podneseni obavezni prekršajni nalozi.
U akciji je zaplijenjeno 16 ručnih hladnjaka, 74 krafne, 176 klipova kukuruza, 20 štrudli i 5 parfema. Nakon završetka akcije na gradskoj plaži, komunalni redari su u šetnji gradom u prosjačenju zatekli žensku osobu romske nacionalnosti koja je u pratnji policajca privedena u Policijsku postaju Makarska.
- Naši redari svakodnevno obavljaju ophodnju po gradu i uklanjaju ilegalno postavljene predmete koji se skladište u posebnom prostoru. No, on nam pomalo postaje premali. I dan ranije smo proveli akciju uklanjanja ležaljki, suncobrana i stalaka za suncobrane koji su preko noći ostavljeni na plaži bez nadzora vlasnika. Očito je da na gradskoj plaži postoji velik broj ilegalnih prodavača. Grad će ustrajati u svom naumu da što je više moguće suzbije ilegalnu prodaju na koju se često žale i građani i turisti i u potpunosti uvede red na plaži, izjavio je Matko Lovreta, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti.
 

makarska logo