20°C weather icon

Advent u Makarskoj: Koncertom Mie Dimšić otvoren Božićni grad

01.12.2018.

Paljenjem lampica Božićnog grada na Osejavi u Makarskoj je počela još jedna lijepa adventska priča, posebna zbog nove lokacije na kojoj je upriličena te broju događanja koju su organizatori Grad Makarska i makarska Turistička zajednica osmislili sve do 7. siječnja 2019.

Brojni Makarani i gosti, najmlađi i stariji, večeras su pohitali na Osejavu kako bi uživali u početku blagdanske radosti i koncertu poznate mlade hrvatske kantautorice Mije Dimšić. Gradonačelnik Jure Brkan otvorivši ovogodišnji Božićni grad zaželio je obilje radosti i puno zabave. Voditelj programa Toni Štulić izrazio je nadu da će Božićni grad na novoj lokaciji donijeti još veće mogućnosti veselja i zabave.

Prevalivši na tisuće kilometara djecu je svojim dolaskom obradovao Djed Božićnjak. –Donio sam vam puno iznenađenja. Zajedno ćemo crtati, plesati, igrati se. Bit će nam lijepo u našoj kučici, kazao je pustivši balone, uz poruku da mu se pridruže svaki dan.

Iako je Božićni grad tek otvoren u radionici Djeda Božićnjaka, puno većoj od prošlogodišnje, čuo se veliki žamor. Vilenjak je imao puno posla jer malene ruke željno su čekale svoje bojice za crtanje. Već su krenuli s izradom mega Božićne čestitke.

Organizatori su se potrudili i ”morski” advent u Makarskoj će ponuditi brojne koncerte na kojem će nastupiti ‘domaće’ snage i poznati izvođači. Blagdanska manifestacija donosi gastro događanja, predstave te obilje sadržaja za djecu.

U luna parku, pak, vlakić i vrtuljak s aviončićima u trenutku su bili ispunjeni do posljednjeg mjesta. Otvoreno je i klizalište.

Pod borovima parka na Osejavi puno je mirisa koje mame posjetitelje Božićnog grada. Zakupci kučica potrudili su se da uređenjem i ponudom delicija privuku nepca. Raznim gastro specijalitetima, kuhanom vinu i izvrsnoj ponudi drugih pića, nezaobilaznim fritulama, medenjacima… Ima tu i suhomesnate ponude, prigodnih suvenira, balončića za bor i svega onog što blagdane čini toplim i radosnim.

Malo tko će raznovrsnoj i bogatoj ponudi, te obilju zabave odoljeti do 7. siječnja, do kada traje blagdanska priča u Božićnom gradu.

U sklopu Božićnog grada danas je otvoreno i klizalište koje je najviše razveselilo najmlađe. Čekalo se u redu na svoj sat gušta na ledu, a nema sumnje da će prvo klizalište na otvorenom u našem gradu postati omiljeno mjesto okupljanja za predstojeće blagdane. Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10 do 22 sata.

 

J. Morović

makarska logo