9°C weather icon

8. Festival klapa uz mandoline i gitare - ne propustite!

23.08.2012.

24.8.2012.


Makarska, 25.8.2012. u 20,30h
Pozornica Ljetnog kina


8. Festival klapa uz mandoline i gitare održat će se 25. kolovoza 2012. (subota) na pozornici Ljetnog kina u 20,30 sati. Specifičnost je Festivala da klape koriste pratnju mandolina i gitara. Festival je u kratko vrijeme dobio na značaju, s obzirom da ga upravo ta činjenica izdvaja od ostalih klapskih festivala. O kvaliteti i originalnosti ideje održavanja ovakve vrste festivala klapa uz žičanu pratnju, govori i činjenica da će ove godine Festival snimati HR.
Direktor festivala je prof. Vedran Buble, a organizatori Grad Makarska i Turistička zajednica Grada, dok su pokrovitelji: Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica SDŽ. Na ovogodišnjem Festivalu natjecat će se 10 klapa: Kampanel – Zagreb, Sol – Pag, Fortica – Šibenik, Čiovo – Trogir, Balatura s mandolinskim sastavom Rovinjež – Mravinci, Hrvace – Hrvace, Kamen – Split, Srdela – Makarska, Kumpanji – Blato na Korčuli i Kaše – Dubrovnik. U ulozi voditeljice opet će se okušati Tanja Topić.
Kao i do sada, publika će također imati priliku dati svoj glas putem ulaznica, koje ujedno predstavljaju i ocjenjivački listić.
Cijena ulaznice je 40 kuna, a mogu se kupiti u Turist birou na rivi te trgovini Fotomuzikalije Joko na Kačićevu trgu. Na dan festivala ulaznice će se prodavati na ulazu Ljetnog kina od 19,30 sati.
Stručni ocjenjivački sud: maestro Duško Tambača - predsjednik, Rozarija Samodol,prof., Ivana Kenk Kalebić, prof., Vladan Vuletin, prof. i Smiljan Radić, prof.

Nastupaju klape:
Sol-Pag
Srdela – Makarska
Kumpanji - Blato na Korčuli
Kaše - Dubrovnik
Kampanel - Zagreb
Kamen - Kamen
Hrvace - Hrvace
Fortica - Šibenik
Čiovo - Trogir
Balatura - Kučine/Mravince s Mandolinskim sastavom Rovinjež - Trogir
U pauzi: klapa Fjoret

Nagrada publike: pokrovitelj hotel Osejava.
Medijski pokrovitelji: HR, RMR, portal Na klapski način.
Organizator: Grad Makarska i TZ grada Makarske
Pokrovitelji: Splitsko- dalmatinska županija i TZ Splitsko-dalmatinske županije
Pokrovitelj nagrade publike: Hotel Osejava Makarska
Medijski pokrovitelji: RMR, Naklapskinačin.hr, HR- radio Split
Sponzori: Hoteli Makarska d.d, Zagrebačka pivovara-Ožujsko pivo, Restoran Peškera, Kingtrade, ITG, Mucrum, Studio-Art, Procesor, Bonavia, Bakrotours, Marivaturist, Tempet, Eurotours
Prijatelji Festivala: Fotomuzikalije Joko, Turist-biro, Anita Pivac, Ivan Roso, Željko Klarić, TO Familija, Strelicija, restorani Lanterna, Jež i Bonaca, Odbojkaški klub Makarska
Voditeljica: Tanja Topić
Prodaja ulaznica: Fotomuzikalije Joko, Turist-biro i na dan koncerta (od 19,30 sati) na blagajni kina
Cijena ulaznice 40 kn


makarska logo