9°C weather icon

7. Festival klapa uz mandoline i gitare

21.08.2011.

22.8.2011.

I ovog ljeta Makarani i njihovi gosti imat će priliku uživati u glazbi najpoznatijih hrvatskih klapa uz instrumentalnu pratnju na 7. Festivalu klapa uz mandoline i gitare, koji će se održati u subotu 27. kolovoza 2011. na Ljetnoj pozornici s početkom u 20,30 sati. Moramo istaknuti da je ovo jedini festival klapa u Hrvatskoj na kojem klape koriste instrumentalnu pratnju. Festival se u kratko vrijeme organizirao i dobio značaj na nivou Hrvatske. Direktor festivala je prof. Vedran Buble.
Na ovogodišnjem Festivalu nastupit će klape: Čiovo – Trogir, Fortica – Šibenik, Grobnik – Čavle (Rijeka), Hrvace – Hrvace, Kamen – Kamen, Kaše – Dubrovnik, Kumpanji – Blato (Korčula), Levanda – Zagreb, Sol – Pag. U ulozi voditeljice ove godine će se naći Tanja Topić. Organizatori festivala su: Grad Makarska i Turistička zajednica Grada, pokrovitelji: Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica SDŽ, pokrovitelj nagrade publike je Hotel „Osejava“ Makarska, dok su medijski pokrovitelji: RMR, Naklapskinačin.hr, Radio Dalmacija i Makarsko primorje.
Kao i do sada, publika će također imati priliku dati svoj glas putem ulaznica, koje ujedno predstavljaju i ocjenjivački listić. Cijena ulaznice je 40 kuna, a mogu se kupiti u Turist birou na rivi te trgovini Fotomuzikalije Joko na Kačićevom trgu. Na dan festivala ulaznice će se prodavati na ulazu Ljetnog kina od 19,30 sati.makarska logo