14°C weather icon

6. sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Eko – etno Hrvatska

31.08.2008.

4.9.08.


I ove godine, u okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (16. - 21. rujna 2008.) održat će se projekt Eko - etno Hrvatska – sajam proizvoda i usluga ruralnih područja. Organizatori projekta su Hrvatski farmer d.d. i Zagrebački holding - Podružnica Zagrebački velesajam.


Makarska na sajmu
U sklopu ovogodišnjeg sajma, na štandu splitsko-dalmatinske županije naći će se i ponuda Parka prirode Biokovo: promidžbeno-informativni materijal, kulturno-prirodne znamenitosti, aktivnosti Parka prirode Biokovo i sl...
Splitsko-dalmatinska županija, Upravni odjel za turizam u suradnji s Poduzetničkim centrom iz Sinja organizira predstavljanje Splitsko-dalmatinske županije na manifestaciji Eko - etno Hrvatska te ovim putem poziva sve zainteresirane proizvođače prirodnih i autohtonih proizvoda i ponuđače usluga ruralnih područja koji žele predstavljati ponudu županije da se prijave za sudjelovanje. Posljednje dvije godine na sajmu su sudjelovali i makarski subjekti malog gospodarstva kao i pojedinci u kućnoj radinosti koji su uspješno predstavljali ponudu grada Makarske.

Svi zainteresirani mogu se obratiti u Splitsko-dalmatinsku županiju na br 021/400-041, gospođici Ines Rebić.

 

4. sajam Eko - etno Hrvatska 2006.; štand Grada Makarske u sklopu štanda Splitsko-dalmatinske županije (Jelena Erceg, Ivana Brkić Gojak i Mirjana Mihaljević)

 

 

 


O projektu Eko-etno Hrvatska
Projekt „Eko-etno Hrvatska“, kao najveća manifestacija ovakve prirode u Hrvatskoj, ima veliko nacionalno i međunarodno značenje. Održava se tradicionalno u Zagrebu već šestu godinu za redom tijekom mjeseca rujna, a predstavlja multimedijski projekt, izložbu proizvoda i usluga hrvatskih ruralnih područja te prikaz sveukupnog hrvatskog folklornog i eko-etno bogatstva okupljajući na jednome mjestu izlagače i visoke predstavnike mnogobrojnih hrvatskih županija, gradova i općina.
U bogatom programu ove godine izdvaja se izbor Najbolje od najboljeg gdje će stručni ocjenjivački sud nagraditi najbolje proizvođače šljivovica, voćnih rakija i likera te program Ekotržnica - izložba registriranih proizvođača ekoloških poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji žele i mogu sudjelovati na Ekotržnici te izložiti svoje proizvode.


Pokrovitelji
Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Projekt će pratiti više od 100 domaćih i stranih novinara (press cliping iz 2007. godine broji 300-tinjak novinskih članaka), a sajam će posjetiti više od 60000 posjetitelja.

makarska logo