21°C weather icon

2.002.339,56 kuna bespovratnih sredstava za projekt Grada Makarske „S osmijehom u školu“ – Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca

21.08.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao Posredničko tijelo razine 1 u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, donijelo je Odluku o financiranju projekata.
Projektu Grada Makarske „S osmijehom u školu“ – Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca tako je tako je osiguran maksimalan iznos prihvatljivih troškova 2.355.693,60 HRK od kojih bespovratna sredstva iznose 2.002.339,56 HRK, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 15%.


Ovaj projekt Grad Makarska, uz projektne partnere OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ oca Petra Perice, a od ove godine Javnu ustanovu Makarska razvojna agencija MARA, koja je i pripremala projektnu prijavu, uspješno provodi već 3. godinu.


Svrha projekta je omogućiti djeci s teškoćama kao posebno ranjivoj skupini kvalitetno obrazovanje kako bi stekli znanja, vještine i kompetencije potrebne za njihovo osnaživanje i izjednačavanje u mogućnostima za socijalnu uključenost, emocionalno funkcioniranje zapošljavanje i ostala ostvarenja. Predmetnim projektom će se zaposliti 13 pomoćnika u nastavi u 2 osnovne škole za ukupno 18 učenika s teškoćama i to na razdoblje od četiri godine, što je naročito važno za djecu s teškoćama i sve dionike na projektu. Dobiveni iznos od 2.002.339,56 HRK za četverogodišnje razdoblje, kada se rasporedi godišnje iznosi 500.584,89, što je znatno povećanje u odnosu na dosadašnje potpore.


Kvaliteta projektne prijave, ali i dosadašnje provedbe projekta rezultat je timskog rada i planskog promišljanja svih dionika na projektu: Grada Makarske, osnovnih škola, Udruge Sunce Makarska, te od ove godine i razvojne agencije, što je naposljetku i prepoznato na višoj razini, obzirom da je projektnom prijedlogu Odbor za odabir projekata, prema kriterijima i metodologiji dodijelio 100 od 100 bodova, stoji u priopćenju koje potpisuje ravnateljica Javne ustanove Makarska razvojna agencija MARA Lidija Vukadin Vranješ.
 

makarska logo