15°C weather icon

15. Zimski karneval - najava programa događanja

12.01.2011.

13.1.2011.

U petak 14. siječnja, s početkom u 19 sati, u kućici donedavnog Božićnog grada na Kačićevom trgu, održat će se otvaranje jubilarnog Zimskog karnevala. Predstavnici većih karnevalskih skupina i predstavnici Odjela za društvene djelatnosti izložit će program za obilježavanje ovog značajnog jubileja.
Za razliku od dosadašnjih godina, ovogodišnji jubilarni Zimski karneval upotpunit će se nizom zanimljivih događanja. Ideja je da se od primopredaje ključeva do pokladnog utorka svaki tjedan organizira jedan maškarani događaj, a prema sljedećem nacrtu programa, sigurno će svatko pronaći nešto za sebe.
Primopredaja ključeva grada planirana je već 28. siječnja (petak) što je i službeni datum kada počinje potpuna vladavina maškara u Makarskoj, a koja ove godine obećava odličnu zabavu!
4. veljače u hotelu Biokovo održat će se izbor za kralja i kraljicu te kraljevski bal pod maskama što je još jedna zanimljivost u ovogodišnjem programu karnevala.
11. veljače u planu je party za maturante, a 18. veljače izložba pod maskama: 15 godina Zimskog karnevala na kojoj će biti izložene fotografije makarskih maškara od organizacije 1. Zimskog karnevala do posljednjeg.
Ko i ranijih godina, Odbor za organizaciju karnevala na čelu s Odjelom za društvene djelatnosti organizirat će i koncert za mlade (25. veljače) te Dječji karneval (5. ožujka).
Na pokladni utorak, 8. ožujka, održat će se veliki maskenbal koji, po dobrom starom običaju, uključuje maškaranu povorku, predstavljanje grupa, čitanje testamenta i naposljetku odličnu zabavu uz večeru, ples i pjesmu.

O detaljnom programu i događanjima na vrijeme ćemo informirati javnost, a Vi se u međuvremenu bacite na posao; krenite u izradu Vaših kostima, pribilježite ove datume u Vašem kalendaru, prijavite svoju grupu, a mi Vam obećavamo nezaboravan provod!!!

makarska logo