16°C weather icon

1 000 BAZENA ZA HRVATSKI TURIZAM

26.06.2013.

Ministarstvo turizma, Ministarstvo poduzetništva i obrta (u nastavku Ministarstva) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije provode program unapređenja ponude turističkog sektora u 2013. godini „1000 BAZENA za hrvatski turizam“.
 
Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge, za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne površine 30 kvadratnih metara i unutarnjih bazena minimalne površine 20 kvadratnih metara. Sredstva će se dodjeljivati za bazene izgrađene od 1. siječnja do 31. listopada 2013. godine, a  ukupno je za ovogodišnji program osigurano 10 milijuna kuna, s time da je 60 posto sredstava iz proračuna Ministarstva turizma, a 40 posto iz proračuna Ministarstva poduzetništva i obrta. Maksimalno će se po projektu dodjeljivati 50 tisuća kuna ili do 50 posto ukupne vrijednosti investicije.

Izmjenom Pravilnika o jednostavnim građevinama i radovima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, povećana je tlocrtna površina pomoćne građevine koja se gradi na građevinskoj čestici postojeće zgrade, što se odnosi i na bazene, s dosadašnjih 24 na 100 kvadratnih metara te za te bazene sada neće trebati građevinska dozvola.
Više o Natječaju možete naći na sljedećem linku: http://www.mint.hr/UserDocsImages/130613-bazen-JP.pdf

makarska logo